Tuesday, September 7, 2010

Kako da se zaljubi u vas za samo 90 minuta :)

Uskočili ste u haljinu koja obećava ljubljenje na kraju večeri, naručili mohito sedajući na savršenu poziciju za snimanje ulaza u bar. Upravo tada pojavljuje se realna verzija vašeg Savršenog muškarca. Tačno je 21.30 i imate sati po vremena da ga učinite samo vašim. Čini vam se nemogućim? Nije.

Naučnici su dokazali da je 90 minuta idealan vremenski okvir da dva srca usaglase svoje ritmove.
Spremne za akciju? Namestite štopericu i vidimo se na drugoj strani.

0-5 minuta: prvi utisci

„Od 2.100 parova koje sam ispitivao, više od trećine je izjavilo da se zaljubilo na prvi pogled“, objašnjava Nikolas. „Da bismo prosudili da li nam se neko sviđa ili ne, dovoljne su dve sekunde.“

Pre nego što započnete razgovor sa njim, pobrinite se da imate pravi stav. Najvažniji signal za onog drugog je da li delujemo zdravo. Zatim se prisetite trenutka kada ste se osećali fenomenalno i taj unutrašnji pozitivni osećaj će se odraziti i na vašem licu i stavu. Držite glavu blago sagnutu, jer to omogućava bolji kontakt očima. Možda će zvučati kao kliše, ali i jeste kliše sa dobrim zalogom: radi! „Seksualno uzbuđenje je proizvod tenzije koja ne prestaje. Igrajte se, dakle, pogledom. Prvo ga gledajte, onda iznenada skrenite pogled“, savetuje Nikolas. „Vaše oči će mu takođe na taj način uputiti signal da može da vam veruje. Pogled može stvoriti intimnost sa nekim koga poznajete tek nekoliko minuta.“

5-10 minuta: upoznavanje

Na skupovima upoznavanje ide lako - vi znate domaćina, on ga takođe zna. Ali, napraviti prvi korak ka strancu je totalno druga priča. „Jedne večeri, otišla sam do kioska i slučajno započela ćaskanje sa prodavačicom. Društvo joj je pravio zgodni prijatelj i krajnje jednostavno smo se svi našli u razgovoru. Zapisao je svoj broj telefona na računu koji mi je dala i sada smo već tri godine u vezi. Nekada se isplati neobavezno proćaskati sa seksi strancem“, sa zadovoljstvom nam je poverila svoje iskustvo Sanja (24).

Ako baš i niste tip koji tako lako započne priču, poslužite se taktikom TV voditelja. Na primer, ako ste u samoposluzi, i predmet vaše želje upravo bira vino, upitajte ga za savet koje vino da vi izaberete. Verujemo da već ćaskate i zato prelazimo na sledeći korak, a to je poziv na kafu. „Pitala sam se kako bi se osećao da popijemo kafu?“ gotovo je nepogrešivo pitanje. Korišćenjem reči „pitam se“ i „osećati“ pokazujete da vas interesuje njegovo mišljenje, a ne da postavljate pitanje na koje lako može dati odgovor - ne. Sumnjate da će reći da. Nikada!

10-30 minuta: pozornica

Više od 50 procenata naše reakcije na drugu osobu zasnovano je na onome što vidimo, dakle, neka govor tela bude pod kontrolom. Većina ljudi, takođe, odgovara na emociju istom emocijom: ako se vi smejete i dobro ste raspoloženi, i on će biti takav.
Istovremeno, pobrinite se da s vremena na vreme pominjete njegovo ime u razgovoru i koristite „i ja isto“ trik. „Sličan se sličnom raduje. Najbolji način da istaknete sličnost je da kažete ,i ja isto’ koliko god puta to bilo istinito“, piše Nikolas. Voli filmove Džima Džarmuša? I vi isto! Više voli belo nego crno vino. I vi isto! Čak i kada nemate isti ukus, odreagujte na ono što kaže koristeći frazu poput „Ma, šališ se!“ Bilo kakva reakcija je bolja od bezizražajnog lica.

30-60 minuta: hemija

Kada smo sa nekim povezani, nesvesno sinhronizujemo pokrete tela, tako da je jedan od najboljih načina da stvorite bliskost da ponavljate njegove pokrete (ovo se svakako ne odnosi na slučajeve kada on čačka nos). „Kada se on pomeri ka vama i vi to uradite. Ako on pomeri levu ruku, vi pomerite desnu, a zatim prekinite sinhronizaciju na 30 minuta. To je poput igre ,ne možeš me osvojiti’, ali pomoću govora tela daće efekat baš kao i ta taktika“, objašnjava Nikolas.

U ovom delu komunikacije poželjno je ubaciti i male znake flerta, kao što je igranje sa kosom, dodirivanje ogrlice, prodoran pogled ka njegovim očima, a onda odmah i ustima. Pokušajte samo da ne prasnete u smeh kada on počne da crveni...

60-70 minuta: ekskluziva

Kada je Džimi Ču aranžirao radnje H&M u novembru prošle godine, žene su čekale satima. Učinite nešto ekskluzivno i mi ćemo izgarati za tim - pravilo je koje važi i u vezama. „Ako odate utisak da ste traženi i ne lako dostupni - želeće vas više!“ kaže Nikolas. Ako, dakle, predloži sastanak u četvrtak, recite da vam je dan pun (iako nije) - ali ako reorganizujete obaveze, možete osloboditi petak za vaš susret.

Ako zaista želite da bude vaš za 90 minuta, morate da budete seksi, a ne slatke. Samopouzdanje i misterioznost su dva najvažnija kvaliteta koje možete ponuditi.

70-90 minuta: intimnost

„To kako neko izgleda nas privuče, ali razgovor čini da se zaljubimo“, tvrdi Nikolas. Ključ je u pažljivom vođenju razgovora. Razgovor malog rizika uključuje teme o tome šta volite ili ne volite. Srednji rizik podrazumeva da sa njim delite svoja ubeđenja, nade, snove... Razgovor visokog rizika uključuje izjave koje otkrivaju vaše unutrašnje biće: najdublja osećanja, strahove, nesigurnosti... Ako odlučite da idete toliko daleko, možete ostvariti intimnost super brzo, ali se i izložiti opasnosti da mu to bude previše informacija za tako kratko poznanstvo.

Svakako izbegavajte priče o prošlim vezama. Ne otkrivajte sve tajne odmah - sačekajte i na njegov odgovor i osetite koliko je on spreman da se otvori prema vama.

No comments:

Post a Comment