Tuesday, September 7, 2010

50 lekcija o ljubavi za zene

1. Prošlo je četiri dana otkad smo se videli, a on još ne zove. Da li to znači da ne želi da me vidi? Možda. Pošaljite mu SMS i recite da ste se sjajno proveli. Ako ne odgovori, krenite dalje bez osvrtanja.

2. Kako da me sitne, ali iritantne osobine mog muža ne izlude? Usredsredite se na pozitivnu stranu njegovog karaktera. Recimo, ako je neuredan, budite srećni što je opušten i nije opsesivni čistunac.

3. Zašto mi, kada ga zovem, uvek odgovori SMS-om? Po njemu, to je odličan način da budete u kontaktu, a da ne priča dugo i naširoko.

4. Kada mogu da počnem da ostavljam svoje stvari kod njega? Kada počnete da ostajete kod njega više noći zaredom. Počnite sa sitnicama... Poput četkice za zube.

5. Mislim da prijatelji loše utiču na njega. Šta da uradim? Ništa. Muškarci su odani svojim drugarima. Važno je da se u njihovom društvu ne menja i njegovo ponašanje.

6. Koliko je važno da se dobro slažem sa njegovom mamom? To je od ključnog značaja. Ali ne silite se da budete najbolje drugarice; prijateljski i odnos poštovanja su dovoljni.

7. On nikada ništa ne planira. Kako da ga pokrenem? Izvedite ga negde gde će uživati, recimo na sportski događaj. A onda predložite da naizmenično organizujete izlaske.

8. Već pet godina smo zajedno i još me nije zaprosio. Da li će uopšte? Nikada se ne zna. Ako mu ne „nacrtate“ da očekujete prsten, on će misliti da je sve u redu.

9. Još se druži sa bivšom. Da li da brinem? Ne, ako se viđate utroje.

10. Da li da i posle nekoliko meseci zabavljanja izigravam da nisam „lak plen“? Što da ne, povremeno. To održava osećaj misterije koji mu raspaljuje strasti.

11. On nikada ne priznaje grešku. Kako to da promenim? U šali se opkladite oko nečega. Ko izgubi dobija masažu, pa će morati da prizna kako stvari stoje.

12. Kada ga pitam za mišljenje oko našeg budućeg venčanja, on mi odgovara „Svejedno“. Zašto? Verovatno mu je stalo do tog velikog dana, ali ne želi da se uzbuđuje oko detalja poput boje salveta.

13. Šta da kažem da bih „probila led“ sa muškarcem? „Ćao, zovem se ____“. A potom mu dajte neki kompliment, recimo za boju košulje.

14. Mojoj mami se on ne sviđa. Da li da je poslušam? Ako njeno mišljenje dele i vaša najbolja prijateljica, brat i koleginica - poslušajte ih.

15. Poslovne obaveze nam se ne poklapaju. Da li smo osuđeni na krah veze? Ne, ako maksimalno iskoristite vreme koje provodite zajedno. U svakoj prilici pokažite koliko vam je stalo jedno do drugog.

16. Ako ja imam fakultetsko obrazovanje a on ne, može li naša veza da uspe? Ako se divite njegovoj inteligenciji i sposobnosti, diploma nema nikakve veze.

17. Kako da posle ogromne pauze nađem dečka? Zamolite troje ljudi koje znate sa različitih strana, na primer drugaricu, kolegu i rođaku da vas upoznaju sa nekim zanimljivim.

18. On bi da me oženi. Volim ga, ali mi se ne žuri. Šta da radim? Odredite vremenski rok u kome vama odgovara da se to desi. Tako će znati da ozbiljno shvatate vašu vezu.

19. Po mom mišljenju, on vodi previše buran noćni život. Da li da raskinem? Recite mu da biste voleli više ušuškanih i opuštenih večeri. Ako ne popusti, nije prava osoba za vas.

20. Da li da mu postavljam ultimatume? Ponekad. Ali samo ako ste sigurni da nećete popustiti i pogaziti svoje reči.

21. Stalno proveravam Facebook profil svog muža. Da li preterujem? Vi živite zajedno, da li ima potrebe za takvim vidom špijunaže?

22. Da li je u redu da ga ispitujem o vezi sa bivšom devojkom? Da, osnovne stvari, ali je možda bolje da ne ulazite u detalje.

23. Da li momci igraju igru „nisam ja lak plen“? Uglavnom ne. Kada se muškarac ponaša nezainteresovano, obično i jeste.

24. Da li prijateljstvo uz povremeni seks može da potraje? Da, ali ako jedno od vas razvije dublja osećanja, što se dešava, morate ili da se „uozbiljite“, ili prekinete.

25. Kako da znam da li mi se zaista sviđa on suštinski, ili isključivo seks sa njim? Ako mu šaljete poruke samo između ponoći i šest ujutru, u pitanju je seks.

26. On ne želi decu, ja želim. Da li da odmah raskinemo? Ako ste tek počeli da se zabavljate, ne. Ali ako razmišljate o braku, a to je kamen razdora, raskidajte.

27. Koji je siguran način da se svidim njegovim prijateljima? Kada izađe sa drugarima, nazovite bar u kome su i recite barmenu da ih jednu turu vi častite.

28. Koji je najbolji način da raskinem? Iskreno, direktno i bez patetike.

29. Rekla sam mu „Volim te“, ali mi nije uzvratio istim rečima. Loš znak? Ne ako nastavlja da priča o zajedničkoj budućnosti, recimo letovanju. Ako to nije slučaj, ne oseća isto prema vama.

30. Neraspoložen je, ali neće da kaže zašto. Kako da ga nateram da mi kaže? Bez navalentnosti recite da vam deluje utučeno i da ste tu da mu pomognete. Neka to ispriča kada on želi.

31. Osećam se kao da su varnice među nama iščezle. Da li bi trebalo da raskinemo? Ako upadnete u rutinu, organizujte avanturističke izlaske, isprobavajte novotarije u krevetu i posle mesec dana ponovo razmislite.

32. Koja je tajna uspešne veze na daljinu? Svakodnevna komunikacija, poverenje i činjenica da tako neće biti zauvek.

33. Kako da izgladimo stvar posle svađe? Oduprite se porivu da prežvakavate tu priču, a češkanje po leđima poslaće mu jasnu poruku bliskosti.

34. Uvek privlačim momke za koje se ispostavi da su skotovi. Zašto ne uspevam da nađem finog dečka? Vi ih birate, znači da ne vidite znakove upozorenja. Recite najboljoj prijateljici da vas upozori.

35. Koliko dugo da se zabavljamo pre nego što počnemo da živimo zajedno? Kada oboje osetite da bi trebalo da živite zajedno.

36. Da li je istinita izreka „jednom neveran, uvek neveran“? Generalno, jeste. Ukoliko nije u stanju da objasni zašto je to uradio i ako se iskreno ne kaje, pripazite se.

37. Već neko vreme smo zajedno, ali još nisam upoznala njegove prijatelje i roditelje. Zašto? Verovatno ne planira ozbiljnu vezu.

38. Koji je najbolji način da prebolim bivšeg? Vreme. I njegov broj u mobilnom zamenite brojem prijateljice, da kada ga okrenete dobijete nju.

39. Devojke njegovih drugara se drže kao zatvorena klika? Kako da me prihvate u tom klanu? Pozovite ih na ženski izlazak. Najbolje na degustaciju vina - opustiće se.

40. Sviđa mi se jedan drugar. Kako da mu to stavim do znanja, a da ga ne uplašim? Postepeno sve više flertujte, recimo dodirnite ga po nozi dok ćaskate i slično, pa procenite reakciju.

41. Da li momci pričaju drugarima sve naše intimne detalje? Momci se zbližavaju kroz zajedničke aktivnosti, ne priče. Zato ne brinite, ne raspreda o vašem seksualnom životu.

42. Da li je u redu da njuškam po njegovim stvarima? Ne. To ukazuje na nedostatak ključnih elementa veze, a to su komunikacija i poverenje.

43. Prevarila sam ga, ali želim da sačuvam vezu. Da li da mu priznam? Ne. Razmislite zašto ste to uradili, a onda se potrudite da popravite to šta vam u vezi ne funkcioniše.

44. Zabavljamo se godinu dana. Da li da načnem temu braka? Samo ako brak baš želite. Ali bez pritiska, više hipotetički. Na primer: „Koga ćeš izabrati za kuma?“

45. Moj muž je jutarnji tip, a ja nisam. Kako da se uskladimo? Svake nedelje probajte da idete u krevet 10 minuta ranije, a on neka ustaje 10 minuta kasnije.

46. Počela je da mu se proređuje kosa. Da li je u redu da mu to pomenem? Zavisi od stepena bliskosti, ali načelno ne. Da li biste voleli da on vama pomene da vam se grudi opuštaju?

47. Tek je prešao dvadesetu, a ja imam više od trideset. Da li veza može da uspe? Da, ako imate slične ciljeve.

48. Zašto on misli da je u redu da mi zadirkuje drugarice? Muškarci se međusobno zbližavaju šalama, pa to automatski radi i sa vašim drugaricama.

49. Šta u stvari znači ako kaže da mu treba više prostora? „Hoću da raskinemo, ali sam prevelika kukavica da ti to i kažem.“

50. Svom mužu svakodnevno kažem da ga volim, ali on ne uzvraća istom merom. Zašto? Muškarci ne verbalizuju osećanja; oni ih pokazuju. Dok god se ponaša kao da vas voli, sve je u redu.

No comments:

Post a Comment